Archief 2018

Vakantiekrantje Kerstvakantie
maandag 26 november 2018

Het vakantiekrantje voor de kerstvakantie kan je hier terugvinden. Openingsdagen: open van 2 tem 4 januari 2019. Gesloten van 24 december 2018 tem 1 januari 2019 Er worden maximum 73 kinderen opgevangen.

Succesvolle IBO week in VZW De Petteflet
dinsdag 30 oktober 2018

De buitenschoolse kinderopvang viert feest. In de week van 22 tot 26 oktober 2018 hebben honderden locaties buitenschoolse kinderopvang de deuren open gezet. VZW De Petteflet in Paal & Beringen deed naar jaarlijkse traditie mee.

Er was heel wat te doen voor ouders en hun kinderen in beide opvangen van de Petteflet. In Beringen werd er elke dag een bepaalde doelgroep in de kijker gezet. Elke dag was er een applaus voor de kinderen, ouders, begeleiding of iedereen. En op woensdag was er een heuse kindershow in elkaar gebokst door en voor kinderen en hun grootouders, want voor hun was er ook een dagje applaus ingepland.

In de opvang in Paal, konden ouders hun naam noteren op de walk of fame van de Petteflet, mee schrijven aan het verhaal van Pluk & Dollie, deelnemen aan de photobooth of aan 1 van de talrijke workshops zoals just dance, glitter & glamour met karaokebar,... Daarnaast kon je de befaamde muziekquizbeker winnen door 10 vragen samen met je mama of papa in te vullen.

In beide opvangen werden ouders, sympathisanten en externen vriendelijk onthaald met een tasje koffie, water of wat fruitsap. Tijdens deze momentjes werd er wat meer tijd genomen om een babbeltje te slaan met elkaar.

Vakantiekrantje Herfstvakantie 2018
vrijdag 28 september 2018

Het vakantiekrantje voor de herfstvakantie kan je hier terugvinden. Enkel de opvang in Beringen is open, de opvang in Paal is gesloten. 

In het vakantiekrantje kan je alle activiteiten terugvinden en eventuele uitstappen. De Petteflet is gesloten tijdens de herfstvakantie van 1 tem 2 november.

Reservatiedata schoolvakanties - schooljaar 2018-2019
woensdag 12 september 2018
 • Voor de herfstvakantie: 8 oktober 2018
 • Voor de kerstvakantie:  3 december 2018
 • Voor de krokusvakantie: 11 februari 2019
 • Voor de paasvakantie: 18 maart 2019
 • Voor de zomervakantie: 3 juni 2019
De eerste reservatiedag vanaf 6u30 ’s morgens tot 18u30 ’s avonds voor de gezinnen met 2 werkgeversattesten en 1-oudergezinnen met 1 werkgeversattest die geregistreerd & goedgekeurd zijn in het platform. De 2de dag vanaf 6u30 ’s morgens voor ALLE gezinnen die geregistreerd & goedgekeurd zijn in het platform. 
 
Herinnering dat je enkel kan annuleren in schoolvakanties via werkgeversattest, doktersbriefje of joker (1 joker voor een volledig schooljaar per kind). Dit annulatiebewijs dient steeds voor het einde van de maand waarin de schoolvakantie valt binnengebracht worden op de administratieve dienst in Paal.
 
BELANGRIJK voor vakanties!
Kijk zeker de vakantiekrantjes na op de website. Hierin staat welke activiteiten je kind doet in de verschillende vakanties. Soms moet er iets meegebracht worden van thuis uit of gaan de kinderen op uitstapjes. Kijk dit zeker goed na!
 
Naschoolse activiteiten
vrijdag 7 september 2018

Maandag 11/9 starten de naschoolse activiteiten ism de Beerring en De Buiteling.

Je kind kan genieten van

 • Kleuteryoga
 • Kleuterdans
 • Kleutermove
 • Schaken
 • Studie
 • en nog veel meer
Petteflet meets Klitsberg
vrijdag 24 augustus 2018

Woensdag 29 augustus gaan de lagere schoolkinderen in Paal een amusante en ludieke show brengen voor de senioren in de Klitsberg. Iedereen is welkom vanaf 14u.

Vakantieopvang
vrijdag 25 mei 2018

Vergeet je niet in te schrijven voor de zomeropvang!

De inschrijvingen starten op:

 • 4 juni voor gezinnen met twee werkgeversattesten die in orde zijn.
 • 5 juni voor alle ouders.

Steeds vanaf 6u30 Inschrijven kan enkel met computer of smartphone via het platform!

Hier is een BELANGRIJKE oproep aan alle Pettefletters!
vrijdag 25 mei 2018

Woensdag 27/06/2018 vieren wij MODDERDAG, dat wil zeggen dat wij ons eens goed vuil gaan maken. Om te voorkomen dat onze nette kledij vuil wordt vragen wij om slechte kledij aan te doen of mee te nemen naar de opvang! Modderige groeten van het Petteflet team

Vakantiekrantje zomervakantie 2018
maandag 14 mei 2018

Bekijk hier ons zomer vakantiekrantje van Beringen & Paal

Vakantiekrantje Paasvakantie 2018
woensdag 7 maart 2018

Bekijk hier ons vakantiekrantje

Jobstudenten gezocht!
woensdag 28 februari 2018

Buitenschoolse Kinderopvang De Petteflet en De Bengeltjes is op zoek naar jobstudenten voor de opvang van kinderen van 2,5 tot 12 jaar.
We bieden een voltijds contract aan gedurende een periode in de maanden juli en/of augustus 2018.

Het betreft een interessante, afwisselende vakantiejob met veel uitdagingen.

Solliciteren kan tot uiterlijk woensdag 28 maart 2018 via http://beringen.hro.be/solliciteer.php?id=119

Personeelnieuwtjes
woensdag 28 februari 2018

We hebben er een nieuwe collega bij! Maarten Camarotto zal de plaats innemen van Kobe als begeleider in de opvang binnen team Paal.

Iedereen paraat voor een veilige straat!!!
woensdag 28 februari 2018

Doe je fluovestje aan dan kan je veilig met ons naar school gaan !!!

Cultuurspelen
woensdag 28 februari 2018

In de paasvakantie maken wij spelenderwijs kennis met verschillende culturen door de organisatie Youth for Understanding. Zij bieden een boeiend spelaanbod voor jongeren om hun attent te maken op culturele verschillen, vooroordelen, stereotiepe ideeën, samenwerking enz. Zo worden ze op een speelse manier aangezet om hierover na te denken.

Deze cultuurspelen zullen elke dinsdag en donderdag doorgaan in de opvang van Beringen. 

Burendag
woensdag 28 februari 2018

Op woensdag 14 maart vieren wij samen met de kinderen burendag. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd binnen de opvang en de buren zijn welkom om eens een kijkje te komen nemen. Op die manier hopen we de buren te kunnen laten zien wat de Petteflet allemaal te bieden heeft. 

Vakantieopvang
woensdag 28 februari 2018

Vergeet je niet in te schrijven voor de paasvakantie. De inschrijvingen starten op:

 • 12 maart voor gezinnen met twee werkgeversattesten die in orde zijn. 
 • 13 maart voor alle ouders. 
 • Steeds vanaf 6u30

Inschrijven kan enkel met computer of smartphone via het platform